Video content is al jaren niet meer weg te denken in de wereld van marketing en communicatie en de verwachting voor 2019 is dat video 80% van alle web traffic zal claimen.

Video marketing helpt de consument in het koopproces en zorgt voor een betere en persoonlijkere merkbeleving. Daarnaast zijn er talloze andere redenen waarom marketeers video's moeten integreren in hun content strategie. We hebben de belangrijkste op een rij gezet:

1. Verbetering in zoekresultaten (SEO)

Met video verbeter je de vindbaarheid van je website. Wist je dat het plaatsen van een video op je website je 53x meer kans geeft om in Google search op de eerste pagina te staan?

2. Hogere conversie

Volgens Video Explainers blijven website bezoekers twee minuten langer hangen op een website waar video's geïmplementeerd zijn. De conversieratio ligt 30% hoger wanneer video wordt gebruikt op een website. Daarnaast geeft 85% van de consumenten aan eerder een aankoop te overwegen na het zien van een product video. 

3. Hogere engagement

Video content zorgt voor een hogere mate van engagement. Maar liefst 10x hoger dan bij het tonen van statische content.

4. Hogere retentie

Video houdt de aandacht van de consument langer vast. 65% van de kijkers geeft aan zeker 3/4 van de video te bekijken.

5. Volledig meetbaar

Het effect van video is volledig meetbaar. Waar het aantal impressies niet altijd iets zegt over of de uiting daadwerkelijk gezien is, kun je dit wel met zekerheid zeggen bij video. De kijktijd wordt gemeten, drop-off points en hoevaak de video is bekeken.

6. Hogere attentie waarde

Video heeft bewezen het meeste de aandacht van de consument te trekken dan ieder ander medium. We zitten nu midden in een content overload dus het krijgen van aandacht is key. Online wordt gevochten om aandacht.

7. Meer vertellen

Met een paar seconden video kun je zoveel meer vertellen en laten zien dan met een statische post. Daarnaast wordt een boodschap via beeld, geluid én tekst vele malen beter onthouden dan alleen via tekst. 

8. Sterke emotionele connecties met consumenten

Video is persoonlijk en dé manier om emoties los te maken bij kijkers. Naast traditionele content kun je gebruik maken van een bepaalde tone of voice, gezichtsuitdrukkingen en muziek. Ook al gaat de consument niet meteen over tot de aanschaf van het product, onderzoek heeft uitgewezen dat zij zich het product op een subtiele en onbewuste manier toch zullen herinneren. Het oproepen van emotie in marketing heeft een positieve invloed op de besluitvorming van consumenten en ook als het gaat om B2B-markten. 

Hieronder een compilatie van de video content die wij hebben geproduceerd voor onze klanten.

Benieuwd wat wij voor jou als retailer kunnen betekenen op het gebied van video marketing? Stuur een bericht naar hallo@jumpretail.nl

Deze website gebruikt cookies

Heb je hier geen bezwaar tegen? Klik dan op op deze link: Ik accepteer cookies.