Onder grote belangstelling werd afgelopen vrijdag in Utrecht de eerste Samsung Experience store in Nederland geopend. 

Producten worden steeds vaker online aangeschaft, maar volgens Willemijn Visser, Vice President Mobile van Samsung Benelux, blijft de fysieke winkel onmisbaar. “Een fysieke winkel is vaak de enige plek om een product uit te kunnen proberen voordat je het koopt. En als je vragen hebt over producten is niets zo fijn als het direct te kunnen vragen aan experts.'' 

In de Samsung Experience store staan alle mobiele innovaties van Samsung centraal. Zo kunnen consumenten hier experimenteren met de nieuwste smartphonecamera's, hun conditie monitoren met de allernieuwste smartwatch en workshops volgen. Een van de nieuwste producten van Samsung is de Samsung Fold, een smartphone die je kunt uitvouwen tot een 7,3 inch tablet. Daarnaast kunnen bezoekers ook in de winkel terecht voor de reparatieservice. Binnen één uur heb je je toestel terug na een schermreparatie. En breng je hem vóór 15.00 uur langs zonder afspraak? Dan heb je je toestel gegarandeerd dezelfde dag nog terug. 

Nederland is na Londen en Madrid het derde Europese land met een permanente Samsung winkel. Het Zuid-Koreaanse merk was juist in Nederland eerder afhankelijk van andere retailers zoals Mediamarkt voor de verkoop van de eigen producten. Samsung geeft aan zeker anderhalf jaar te hebben gezocht naar de perfecte locatie voor deze Experience store. De retailer heeft voor Hoog Catharijne gekozen wegens de constante mensenstroom van en naar station Utrecht Centraal. 

Als de formule een succes blijkt zal Samsung meerdere winkels gaan openen in Nederland. Tot die tijd zal de retailer voor de promotie van nieuwe producten het openen van pop-up stores voortzetten.

De Samsung Experience Store is te vinden op Hoog Catharijnepassage 5 in Utrecht. De winkel is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 20:00 uur, op maandag van 12:00 tot 20:00 uur en op zondag van 12:00 tot 18:00 uur. .

Met RetailRadar namen we een kijkje in de experience store van Samsung. Hieronder een sfeerimpressie:

Deze website gebruikt cookies

Heb je hier geen bezwaar tegen? Klik dan op op deze link: Ik accepteer cookies.