Britse supermarktketens willen tegen het einde van 2019 hangende pluktuinen introduceren in hun winkels. De consument kan op die manier verse groentes en kruiden zelf plukken. 

De systemen, die zijn ontwikkeld door de bio-ingenieurs van LettUs Grow, zijn draagbaar waardoor deze makkelijk geïmplementeerd kunnen worden in supermarkten. Onder andere retailers als Waitrose en John Lewis zijn hier al mee bezig.

 “De retailervaring moet veel meer belevingsgericht worden,” verteld Jack Farmer, medeoprichter van LettUs, aan de BBC. “Winkels hebben geen andere keus dan klanten te inspireren en te verrassen, met zowel fantastische producten als persoonlijke ervaringen”, aldus Peter Cross, directeur Klantbeleving bij John Lewis.

De bedoeling is dat klanten op deze manier hun eigen verse sla kunnen uitkiezen. De gewassen worden verticaal gekweekt in een cilinder, waar ze worden gevoed met een voedselrijke nevel. LettUs Grow heeft zelf al rode kool, boerenkool, sla en micro-kruiden gekweekt op deze manier. 

Is dit het einde van verpakte salades en kruiden?

Deze website gebruikt cookies

Heb je hier geen bezwaar tegen? Klik dan op op deze link: Ik accepteer cookies.