Nog nooit waren er zoveel pre-orders als bij de nieuwe elektrische fietsen van VanMoof. Met ruim 15 miljoen euro aan bestellingen brak het innovatieve Amsterdamse fietsenmerk hiermee alle records. Wat is het dat deze fietsen zo bijzonder maakt?

Het in 2009 door twee Nederlandse broers opgerichte high-tech fietsenmerk heeft verschillende fietsen op de markt gebracht. Na het succes van de ‘Smart X’ en ‘Smart S’ zijn hier nu twee elektrische versies van uitgebracht, de ‘Electrified X2’ en ‘Electrified S2’. VanMoof onderscheidt zich door 80 procent van de onderdelen van hun fietsen zelf te ontwerpen en ontwikkelen. VanMoof biedt naar eigen zeggen dé fiets om elke grote stad mee te doorkruisen en speelt hiermee in op de groeiende mondiale vraag naar almaar sneller en groener stadsvervoer.

In de nieuwe e-bikes van VanMoof zitten aardig wat nieuwe snufjes verstopt. Zo is het onder andere mogelijk om via de bijgeleverde app de lichten te bedienen en de fiets op slot te zetten, er zit een turboknop op de fiets voor steile heuvels en door persoonsherkenning wordt de fiets van het slot gehaald wanneer de eigenaar in de buurt is. Ook wordt de fiets in de nacht automatisch geüpdatet met de nieuwste software.

Naast het strakke design en de belofte van comfort ligt de focus sterk op klantgerichtheid. Welke vraag de consument ook heeft, VanMoof belooft het op te lossen. Zo kun je altijd terecht voor een gratis reparatie bij de zogenoemde Bike Doctors. Ben je bang dat je fiets gestolen wordt? Ook dit probleem wordt opgelost. Ten eerste beschikt een VanMoof over een beveiligingssysteem die ervoor zorgt dat de fiets op slot blijft staan als de eigenaar niet in de buurt is en zorgt de fiets er door licht en geluid voor dat een mogelijke fietsdief afgeschrikt wordt. Wanneer de fiets toch wordt meegenomen, kan deze door ‘Bike Hunters’ opgespoord worden. Zij brengen de fiets terug bij de eigenaar, of leveren een vervangende fiets. Als fietsdieven verstandig zijn, laten ze een VanMoof dus gewoon staan.

VanMoof heeft momenteel vestigingen in Amsterdam, Berlijn, Londen, New York, Parijs, San Francisco, Taipei en Tokio. 

Benieuwd naar de fietsen? Bekijk onderstaande video.

Deze website gebruikt cookies

Heb je hier geen bezwaar tegen? Klik dan op op deze link: Ik accepteer cookies.